Steun ons en help Nederland vooruit

Energiebesparing

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. D66 zet daarom hard in op meer energiebesparing. Hier is nog een wereld te winnen door de toepassing van betere isolatie en efficiëntere technieken. D66 wil een energiewinkel om inwoners goed te informeren over veranderingen in energievoorzieningen en hoe de investering terugverdiend kan worden.

Energiebesparing bij huizen

Veel huizen zijn slecht geïsoleerd waardoor je hard moet stoken om het huis warm te krijgen. D66 wil daarom op grote schaal huizen verduurzamen. Het is ook nog eens goed voor de banen die het oplevert in de bouw. Nieuwe huizen worden alleen nog maar energieneutraal gebouwd.  Voor huurders willen we dat woningcorporaties en grote particuliere verhuurders verplicht worden om hun woningvoorraad te verduurzamen. Zo krijgen huurders een comfortabeler huis en een lagere energierekening.

Energiebesparing bij bedrijven

Ook bedrijven gaan aan de slag met energiebesparing. In de wet staat al de regel dat alle energiebesparingsmaatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen, door bedrijven ook echt genomen moeten worden. Maar bedrijven weten vaak niet wat ze precies kunnen en moeten doen om zich daaraan te houden. Daarom wil D66 betere begeleiding en handhaving in de praktijk.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018