Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Verkiezingsprogramma D66 Tweede Kamerverkiezingen 2021

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Leiderschap dat omkijkt naar mensen en vooruitkijkt naar morgen. Dat iedereen vrij laat, maar niemand laat vallen. Politiek en overheid moeten weer naast in plaats van tegenover mensen gaan staan. Mensen vertrouwen, niet wantrouwen. De rechtsstaat beschermen en versterken. Menselijke waarden centraal stellen.

Dat betekent ook: stoppen met afgeven op elkaar, met alleen maar vertellen wat anderen fout doen. Laten we breken met die oude politiek en vertrouwen op eigen kracht. En daarna de krachten bundelen door samen te werken. Want het land smacht naar perspectief. Nederland is geen machine, die we alleen met dag-tot-dag management draaiende houden. We willen onze vrijheden terug, zoeken houvast en zicht op de toekomst. Wat voor land willen we na deze crisis zijn? Dat vraagt om duidelijke keuzes.

D66 maakt die keuzes. Wij pakken de gevolgen van de coronacrisis aan. De groeiende kansenongelijkheid. De klimaatcrisis. De woningnood. Dit is het moment. Lees op de website van D66 verder hierover of lees het verkiezingsprogramma door.

Verder lezen

Lees hier het volledige verkiezingsprogramma ‘Een nieuw begin’
Lees hier het verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Gepubliceerd op 23-02-2021 - Laatst gewijzigd op 08-04-2021