Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Schriftelijke vragen 2020-01-31 sponsoren niet-lokale ondernemers

De gemeente Steenwijkerland promoot actief het laten uitvoeren van energiescans bij particulieren. De  gemeente organiseerde in november bijvoorbeeld een informatieavond over ‘energiezuinig en comfortabel wonen’. Bij die bijeenkomst waren ook lokale installateurs aanwezig. Een ingehuurde adviseur van DCZ Duurzaam Wonen sprak over het energiezuinig en comfortabel maken van de woning. Op verzoek kunnen inwoners de adviseur thuis uitnodigen. Thuis krijgt men dan advies over de maatregelen om het huis energiezuiniger en comfortabeler te maken: een zogenaamde energiescan.

Op de site van DCZ Duurzaam Wonen staat dat een energiescan gratis is.  Deze adviseur verstrekt aan huis een vrij algemeen advies over mogelijke maatregelen. Voor een advies op maat verwijst de adviseur vervolgens door naar een deskundige energieadviseur die tegen betaling (€ 350,-) een advies op maat met offerte zou leveren. De deskundige energieadviseur komt uit Genemuiden.

In het maatwerkadvies gaat deze adviseur uit van gebruikmaking van de diensten van zijn partner ondernemers (hoofdzakelijk) uit de gemeente Zwartewaterland. Deze informatie komt van de website van DCZ Duurzaam Wonen. Hierdoor lopen ondernemers uit Steenwijkerland mogelijk klussen mis. D66 vindt het bijzonder dat op deze manier niet-lokale ondernemers worden gepromoot en gesponsord.

Lees meer in de vragen die we hierover gesteld hebben.

Schriftelijke vragen 2020-01-31 sponsoren niet lokale ondernemers

 

Gepubliceerd op 31-01-2020 - Laatst gewijzigd op 08-04-2021