Steun ons en help Nederland vooruit

Over Thom:

Ik ben opgegroeid in Steenwijk en daar naar school geweest. Na het eindexamen van de havo heb ik gekozen voor de pabo in Meppel, de opleiding voor leraar basisonderwijs. Sindsdien heb ik op veel plaatsen voor de klas gestaan. Zowel als leerkracht op de basisschool, mentor op het voortgezet speciaal onderwijs en als NT2-docent. Tegelijkertijd ben ik steeds meer werk als zelfstandige gaan verrichten en ik houd mij nu voornamelijk bezig met glasvezelprojecten in Nederland.

De gemeente Steenwijkerland is een erg mooie gemeente om in te wonen. Sinds 2013 woon ik samen met mijn man. Eerst in een huurwoning in Scheerwolde en in 2015 hebben we een huis gekocht aan het water in Kalenberg. Met mooi weer gaan we er dan met de boot ook graag op uit, om te varen in de Weerribben-Wieden. Daarnaast houd ik er van om erg actief bezig te zijn. Jarenlang heb ik aan judo gedaan, maar nu ga ik graag (wand)klimmen, duiken, wandelen of met vrienden wat actiefs doen. Reizen is een grote passie te noemen, ik zie graag meer van de wereld. De laatste jaren maak ik daarom steeds een (solo)wandeltocht in een ander land.

In de gemeente heb ik mij ingezet voor verschillende instanties, bijvoorbeeld als voorzitter van het dorpsfeest in Scheerwolde. Een prachtig feest! Het ons kent ons en de nuchterheid, is een typerende sfeer van de mensen in deze gemeente. Verder als cultuurcoördinator voor scholen, glasvezel in het buitengebied, bestuurslid van de duikvereniging of voor stichting HoogOverijssel. Ik wil de schoonheid en de rust van de natuurgebieden in de gemeente bewaken. Laagvliegroutes horen daar niet bij! Ik heb een motie ingediend op het D66-Congres voor éérst een herindeling van het luchtruim. Deze is vervolgens aangenomen! Ik onderhoud contact hierover met D66 Overijssel en de Tweede Kamerfractie van D66.

Waarom D66?

D66 is voor mij de partij die met een frisse blik kijkt naar de toekomst en niet blijft hangen in het verleden. De tijd verandert en het beleid moet mee veranderen. D66 is de partij die taboes bespreekbaar maakt. Daarbij valt te denken het echt inzetten voor gelijke rechten, het homohuwelijk, euthanasie en orgaan- en bloeddonaties.

Ook is samenwerking in Europa nodig om grotere thema’s aan te pakken zoals de omgang met het klimaat en veiligheid. Nederland is een handelsland met veel kansen voor innovatie en handel in Europa.

Steenwijkerland blijft nogal eens hangen in hoe ‘het altijd al gegaan is’ en kan wel die frisse blik gebruiken.

D66 biedt kansen, kansen voor iedereen!

Mobiel: 06 – 14 88 98 52
E-mail: thomdevries@hotmail.com

Meer van Thom de Vries
Always look on the bright side of life
- Eric Idle