Steun ons en help Nederland vooruit

Minze Leistra

Steunfractie

57 jaar

Steenwijk

Over Minze:

Na een aantal omzwervingen ben ik met mijn gezin in 2002 in Steenwijk terechtgekomen. Een voor mij onbekende plaats die al snel een warm bad bleek. Steenwijk heeft ons (mijn gezin: vrouw en drie kinderen) met open armen ontvangen. Dit was thuis. Van meet af aan. De drie kinderen, allen jongens, zijn inmiddels 19, 23 en 25. Grote mannen die hun eigen keuzes maken, maar voorlopig Steenwijk nog trouw blijven.

Als kind wilde ik filmregisseur worden, maar volgens mijn vader kwamen die niet uit Hoogeveen. Daarom ben ik op advies van slimme neven elektronica gaan studeren. Ik heb gewerkt bij Sony, in de aanleg van kabeltelevisie, in de glasvezel, op een meetlaboratorium en ben uiteindelijk……filmregisseur geworden.  Ik heb veel bedrijfsfilms en aantal TV-commercials gemaakt en daarnaast evenementen voor bijvoorbeeld Philips geregisseerd. Sinds 2000 werk ik in het onderwijs. Ik ben lang onderwijsmanager geweest en nu leid ik een bureau Bedrijfscontacten. Daarnaast maak ik deel uit van Kennispoort Regio Zwolle, de Vechtdalacademie in Hardenberg en het topcentrum e-commerce. Op latere leeftijd ben ik weer gaan studeren: bedrijfskunde. Op mijn vijftigste heb ik dan eindelijk een HBO-diploma behaald.

Om in vorm te blijven doe ik aan hardlopen en aan skiën. Daarnaast schaak ik op een bedroevend niveau. Ik luister graag muziek en dan mag het er best een beetje stevig aan toe gaan. Echt genieten kan ik van zweefvliegen.

Waarom D66?

Mijn keuze voor D66 is in beginsel gebaseerd op het speerpunt Onderwijs, maar ook thema’s als duurzaamheid, innoverend ondernemen en één Europa passen bij mijn eigen overtuigingen. Mijn redenen om politiek actief te worden zijn: werken aan de vitaliteit van de stad Steenwijk en de Gemeente Steenwijkerland en kansen creëren voor onze eigen jonge mensen om een toekomst in hun eigen gemeente op te bouwen.

Ik hoop dat er nieuwe energie in de gemeente komt,  die leidt tot nieuwe bedrijvigheid, en liefst met nieuwe vormen van onderzoek en onderwijs. Een MBO-opleiding Circulaire industrie bijvoorbeeld zie ik wel zitten. Daarnaast hoop ik dat Steenwijkers weer geld gaan uitgeven bij de lokale middenstanders. D66 moet naar mijn mening een constructieve bestuurspartner zijn, die meedenkt, ruimte laat aan anderen en niet te snel oordeelt. Tenslotte: nieuwe werkvormen binnen het bestuur zijn welkom: overdag vergader ik al genoeg.

Mobiel: 06 – 21 19 23 91
E-mail: leistramw@gmail.com

Meer van Minze Leistra
Ja, ik wil.
- Mijn vrouw Jet.