Steun ons en help Nederland vooruit

Jos Mooijweer

Oud-Statenlid

60 jaar

Blokzijl

Over Jos:

Geboren in Vollenhove, wonend in Blokzijl en als historicus werkend in Zwolle. Er past geen motto beter bij mij als ‘thuis in de streek’. In mijn werk en daarbuiten wil ik mensen bewuster maken van hun woonomgeving. Steenwijkerland is heel bijzonder door zijn grote variatie én verrassende samenhang van cultuurhistorie, landschap en natuur. Daarom woon ik er graag en komen veel gasten naar ons gebied toe. Toch zien veel inwoners deze schoonheid onvoldoende in en beseffen ze niet hoe kwetsbaar die is.

Waarom D66?

Maximale ontplooiingsmogelijkheden voor iedereen met oog voor elkaar. Deze sociaal-liberale inslag maakt D66 tot een unieke partij. Een goede mengeling van vrijheid en verantwoordelijkheid is nodig voor een samenleving waarin iedereen zich thuis kan voelen. D66 heeft het beste oog voor die mix, maar een klakkeloze partijganger ben ik niet!

Kritiek op de partij heb ik namelijk ook. Te vaak neemt D66 de mondige weldenkende mens als uitgangspunt voor zijn beleid, terwijl veel mensen zijn voor wie dat niet opgaat of die meer uitgaan van gemeenschap en duur dan van individu en moment.

Ik zou dit bij D66 meer in balans willen zien. In eigenheid, samenhang en kwaliteit liggen de beste kansen voor de toekomst van onze regio. Om er zo een boterham te kunnen blijven verdienen én om een aantrekkelijk woon- en leefklimaat te houden. In Steenwijkerland kan het benutten van zijn sterke punten een flinke oppepper en steun in de rug goed gebruiken. D66 heeft plannen en voert beleid uit dat hierop inspeelt en dat hiervoor de beste voorwaarden schept.

Meer van Jos Mooijweer
Heb uw naaste lief als uzelf (link tussen individu en samenleving).
- Jezus van Nazaret