Steun ons en help Nederland vooruit

Over Jan Willem:

Ik ben geboren en getogen in Steenwijk en met voorouders uit Steenwijk, Oldemarkt en Vollenhove een echte “Steenwijkerlander”. Getrouwd en vader van twee super dochters.  Fervent wereldfietser en natuurijs-schaatser. Ik ben afgestudeerd in Wiskunde en Milieukunde en ik werk als zelfstandig beleidsadviseur en onderzoeker op freelance basis bij lokale overheden.

Fietsen over de wereld is mijn grootste hobby. Ik heb samen met mijn gezin gefietst in heel Europa, maar ook in Cuba en Azië en Egypte.  Tentje achterop, kookspullen mee en maar zien waar je uitkomt. “Der Weg ist das Ziel”. Onderweg ervaren hoe het land en de mensen zijn. In Steenwijkerland ga ik ook zo veel mogelijk op de fiets. Ik vind het ook een genot om voor een bezoek in Vollenhove of Oldemarkt de fiets te pakken en zo ook mijn eigen omgeving nog beter te leren kennen.

Als er natuurijs is dan ben ik er als een van de eersten bij. Machtig mooi om de moerassen van Weerribben en Wieden te ontdekken. Dat gaat overigens niet altijd vlekkeloos, maar “niet geschaatst, is niet geleefd”.

Ik werk inmiddels al 18 jaar als zelfstandig professional voor gemeentelijke overheden. Ik heb inmiddels veel gemeenten van binnen gezien. Bij de ene zie je een probleem en bij de andere een oplossing. Mooi om dat te combineren. Ik heb verstand van financiën en cijfers (wiskunde-achtergrond hè?), maar vind het niks om daar de hele dag mee bezig te zijn. Ik vind het vooral leuk cijfers te verbinden met de inhoud en als een soort oliemannetje de cijfermatige nerds en de niet-cijfermatige inhoudelijke mensen bij elkaar te brengen. De afgelopen jaren heb ik dat gedaan bij de implementatie van de WMO en jeugdzorg. Daar was en is nog veel te winnen.

Waarom D66?

D66 is de partij die het beste bij mijn overtuiging past: bestuurlijk betrouwbaar, open voor geluiden uit de samenleving en voor duurzaamheid, uitgaan van ieders eigen verantwoordelijkheid, maar ook oog voor de zwakkeren in de samenleving. Ik heb me aangemeld als gemeenteraadslid om als volksvertegenwoordiger bij te dragen aan een degelijk en transparant lokaal bestuur. We staan voor een grote opgaven: interactief meer doen met, voor en door de bewoners. Vaak met beperkte middelen. Dat betekent: meer investeren in mensen in plaats van in prestigieuze (fysieke) projecten.

Mobiel: 06 – 29 08 12 37

Portefeuille: Werk en inkomen, Jeugdhulp, Financiën, Openbare Orde en Veiligheid

Meer van Jan Willem van Dalen
Niet gefietst of geschaatst, niet geleefd.
- Jan Willem van Dalen