Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 20 april 2021

Vragen over sluiting bibliotheek Sint Jansklooster

De vrijwilligers in de bibliotheek van Sint Jansklooster hebben de noodklok geluid. Volgens de planning van het bestuur van de bibliotheek zijn de bibliotheken in Sint Jansklooster, Giethoorn en Steenwijkerwold aan de beurt om gesloten te worden. Dit omdat de bibliotheek de gelden nodig heeft om te kunnen investeren in huisvesting in Steenwijk. Dat gaat om dan om de huur van Steenwijkerwold en de opbrengst van het pand in Sint Jansklooster.

In Sint Jansklooster staat volgens het Integraal Huisvestingsplan (IHP) een brede school gepland in 2024. In die brede school zou wellicht gelegenheid voor een bibliotheek opgenomen kunnen worden. In deze kern zijn veel ouderen en moeders met kinderen voor wie de uitleen van fysieke boeken en de bibliotheek als ontmoetingscentrum van groot belang is.

Lees verder in de vragen die D66 hier aan het college over gesteld heeft.