Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 maart 2018

D66 Steenwijkerland actief voor ’t Olde Maat Uus Giethoorn

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van D66 geholpen bij ’t Olde Maat Uus in Giethoorn. Vrijwilligers zijn volgens D66 het kloppend hart van de samenleving. Veel sociale initiatieven draaien op de hulp van vrijwilligers en helpen zo om de gemeente socialer, gezelliger en mooier te maken. Op 9 en 10 maart was er weer NL Doet van het Oranje Fonds.

30-jarig jubileum

Museum Giethoorn, ’t Olde Maat Uus,  is afgelopen jaar na een intensieve renovatie heropend en bestaat dit jaar dertig jaar. Het museum heeft een ondergrondse aanbouw gekregen, waardoor het oppervlak bijna verdubbeld is. Het is een moderne expositieruimte waar ook films getoond kunnen worden. D66 vindt cultuur erg belangrijk voor Steenwijkerland en wil daar ook in investeren. “NL Doet is ook een prachtig initiatief om het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen. Afgelopen jaar hielp D66 al bij de Groene Wensboot. NL Doet steunen we graag, want met al een paar uurtjes inzet, kun je een wereld van verschil maken”, zegt Minze Leistra kandidaat voor D66.

Vanaf 08.30 uur zijn de werkzaamheden gestart. Het resultaat van een dag werk is onder andere dat de buitenstukken weer geverfd zijn, de bomen gesnoeid zijn en alles weer is schoongemaakt. Het museum is hiermee klaar voor het jubileumjaar.

Toegangskaarten winnen

D66 vindt dat het museum in Giethoorn prachtig is opgeknapt en dat iedere inwoner van Steenwijkerland dit een keer gezien moet hebben. Daarom heeft de partij via Facebook een actie lopen om vier toegangskaarten te winnen. Om mee te doen moet je op de Facebookpagina de volgende zin afmaken: “Investeren in cultuur is belangrijk, omdat…” Voor het slotdebat van de verkiezingen wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voorjaarsschoonmaak natuur Paasloo

Lijsttrekker Theo Versteeg was actief bij de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak in Paasloo. “Al acht jaar maken we hier twee keer per jaar de boel schoon. Dat is fijn voor de toeristen, fijn voor ons en goed voor de leefomgeving.”