Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 december 2017

Kandidatenlijst D66 Steenwijkerland bekend

Tijdens de ledenvergadering van 14 december is de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld. D66 gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een goede en gevarieerde lijst.

Lijsttrekker Theo Versteeg

‘Ik ben ontzettend blij met deze mooie lijst en kijk met vertrouwen naar de komende verkiezingen: een enthousiast team met veel kwaliteit én diversiteit. Kandidaten met politieke ervaring en onervaren mensen, maar allemaal met een eigen achtergrond, kennis en expertise waar de toekomstige fractie baat bij heeft. Ik heb er enorm veel zin in om met deze groep aan de slag te gaan en een constructieve bijdrage aan onze gemeente te leveren!’ zegt lijsttrekker Theo Versteeg.

Afdelingsvoorzitter Jos Mooijweer: ‘De volgorde van de lijst is bepaald door middel van een online (e-voting) stemming door de leden van D66 Steenwijkerland. ’Dit is een sterke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en ik ben er trots op dat deze getalenteerde mensen zich namens D66 voor onze gemeente willen inzetten.’

Afgelopen periode

In de afgelopen periode heeft D66 zich goed laten zien in de gemeenteraad. Zo had de huidige fractie een kritische houding ten aanzien van de degelijkheid van de financiën en openbaar bestuur. Onze wethouder Dieke Frantzen heeft het daarnaast zeer goed gedaan op de grote dossiers van o.a. onderwijs en zorg. De transitie van de zorg van het rijk en provincie naar de gemeente is goed verlopen. Verder zet D66 Steenwijkerland zich actief in tegen de laagvliegroutes van vliegveld Lelystad en was er een zeer positieve inzet voor glasvezel in het buitengebied.

Wethouder Dieke Frantzen heeft ervoor gekozen om na deze periode niet door te gaan in de politiek. Na een periode van zo’n 10 jaar inzet voor D66 Steenwijkerland kijkt ze terug op een mooie tijd, maar nu is tijd aan anderen.

De kandidaten zullen zich binnenkort allemaal voorstellen.

De volgorde is geworden:

 1. Theo Versteeg
 2. Emmy Elgersma
 3. Minze Leistra
 4. Thom de Vries
 5. Jan Willem van Dalen
 6. Harrie te Raa
 7. Aad van der Linde
 8. Jos Mooijweer
 9. Marjolein Thoma
 10. Edgar Vernooy
 11. Grieko van Dijk
 12. Arjun van der Dussen
 13. Anton Fakkert
 14. Henk Houter
 15. Antoinette Versteeg-Langedijk